Bike Routes VZZ Logo

Enogastronomija

  Vinske ceste Varaždinske županije

  U dugotrajnoj i bogatoj povijesti Varaždinske županije zbivali su se događaji koji bi, da ih samo nabrojimo, zauzeli jednu podebelu knjigu. Stoga ostavljamo povjesničarima da se bave tim minulim vremenima, a vama želimo predstaviti ono što naša Županija danas nudi svojim gostima.

  Ljude ovoga kraja karakterizira gostoprimstvo koje ima korjene još u staroslavenskoj tradiciji po kojoj je gost predstavljao svetinju i prema njemu se odnosilo sa osobitim poštovanjem, te mu se iskazivala čast tako da su se pred njega iznosila najbolja jela i pića i brinulo se da mu bude udobno i toplo.

  Na pitanje kako danas gostu omogućiti da se osjeća “kao kod kuće”, nameće se odgovor: odvesti ga tamo gdje se i mi odmaramo, opuštamo, prikupljamo energiju i veselimo se s prijateljima. To su bez sumnje naši pitomi, idilični brežuljci, prošarani vinogradima i prekrasnim klijetima. Upravo taj slikovit krajolik s tisućljetnom tradicijom uzgoja vinove loze, bogat vrijednim biološkim i kulturno-povijesnim osobitostima, daje izuzetnu pogodnost za razvoj turizma.

  Povezivanje vinara s pojedinih područja i vinarske udruge, stvorilo je uvjete za formiranje vinskih cesta, koje uz dogogodišnju tradiciju vinogradarstva na ovim područjima čine iznimno kvalitetnu turističku ponudu.

  Vinske ceste krase prirodne ljepote, posebnost okoliša kroz koji prolaze, kulturno-povijesne znamenitosti te stoljetna tradicija. Okosnicu takve ponude čine kvalitetna vina te tradicionalna jela ovoga kraja s naglaskom na vrhunske mesne specijalitete.

  No, da bi gost mogao popiti i pojesti, treba i ogladniti, pa se tako na vinskim cestama uvijek može naći dodatna turistička ponuda u vidu raznovrsnih sportsko-zabavnih sadržaja kao što su lov, ribolov, vožnja biciklom, šetnja, plivanje, jahanje, trčanje, razgledavanje kulturnih i prirodnih znamenitosti, te naravno, tradicionalne pučke svečanosti i veselice.

  Više saznajte na: http://www.vinske-ceste-vzz.com/index.php?content=pocetna

   

  Toplička vinska cesta

  Varaždinske Toplice najveće su i najstarije Toplice u Hrvatskoj. Jezgra gradića smještena je na sedrenim terasama uz južnu padinu Topličke gore i spušta se u dolinu rječice Bednje.

  Prirodni dar – izdašni izvor termalne vode – odredio je naselju položaj, dao mu ime i uvjetovao kontinuitet obitavanja i liječenja kroz sve kulturne epohe. Temperatura vode je na izvorištu 58° C.

  U III. st. pr. Krista saznajemo i ime stanovnika naših Toplica. To su Panonski Jasi, po kojima su Rimljani ovaj gradić prozvati AQUAE IASAE. Moderno lječilište djeluje od 1820. godine. Početkom 20. st. Toplice su se svrstale među uglednija srednjeeuropska lječilišta i destinacije zdravstvenog turizma -čemu teže i danas.

  Lječilište, Hotel “Minerva” i drugi ugostiteljski objekti Varaždinskih Toplica nude gostima obilje turističkih sadržaja od kupanja u bazenima s vodenim atrakcijama (gljiva, vodopad, vodeni brzak, aquagani), razgledavanje mnogobrojnih kulturno – povijesnih zanimljivosti, bogate gastronomske ponude…

  Nakon viđenog, preporučamo vam da krenete na laganu šetnju brežuljcima koji okružuju Varaždinske Toplice i posjetite posebno atraktivnu ponudu Topličke Vinske ceste.

  Područje Vinske ceste proteže se sjeverno iznad Varaždinskih Toplica na pitomim brežuljcima zvanim Banjščina i Martinkovec. Brdoviti reljef s mnoštvom dobrih vinogradskih položaja i izrazito kontinentalnom klimom pogoduje dobrom dozrijevanju grožđa.

  Uz podrumarenje, koje je u ovom vinogorju tradicionalno dobro, uvođenjem suvremenih vinskih sorata danas se na ovom području postiže izvrsna kvaliteta vina. Tipično vino ovog područja obično sadrži između 10 i 12 vol. postotaka alkohola, aromatična su, a zbog nešto većeg sadržaja ukupnih kiselina imaju vrlo prijatnu svježinu.

  Vinogradi, podrumi i kušaonice na području vinske rute mogu se obići uz gostoljubivo društvo domaćina. Biti u prekrasnom prirodnom ambijentu i istovremeno uživati u izvrsnim vinima i tradicijskim specijalitetima zagorske kuhinje možete upravo na Topličkoj Vinskoj cesti.

  Okrijepite tjelo i razveselite duh. Kušajte naša vina: graševinu, rajnski rizling, chardonnag, sivi pinot, zeleni slivanac, žuti muškat, crni pinot i druga vina topličkog područja.

  Dođite na Topličku vinsku cestu i provjerite zašto pjesma kaže: “…I nikom nije lepšenek je nam, samo da je tako svaki dan…”

  Više saznajte na: http://www.vinske-ceste-vzz.com/index.php?content=Toplicka

   

  Vinska cesta ”Klampotic“ Cestica

  Općina Cestica smještena je u sjevernom dijelu Varaždinske županije, na granici sa Republikom Slovenijom sa kojom iztvrsno surađuje, čemu je i dokaz osnivanje Turističke zone Haloze – Zagorje.  Naseljenost ovog područja seže još u doba Kelta, a pojavu prvih naselja uzrokuje izgradnja rimske ceste prema Ptuju.

  Prva naselja koja se spominju 1334.g.  u Statutu zagrebačkog kaptola bila su dubrava i Babinec. Od kulturnih spomenika valja spomenuti djela crkvene arhitekture i to kapele, Sv. Lovre u Lovrečanu i Majke Božje u Križancu, te crkve Sv. Barbare u Natkrižovljanu i Uzvišenja Sv. Križa u Radovcu.

  Od ostalih spomenika graditeljske baštine tu je dvorac Križovljangrad sagrađen 1752. godine.

  Kad bi htjeli opisati Općinu Cestica, rekli bi da je prekrivena šumama, livadama, poljima, voćnjacima i vinogradima, a samo vinorodno područje karakteriziraju brežuljci i doline koji se naizmjence prostiru na jugozapadnom dijelu Općine. Počeci vinogradarstva sežu u povijest sve do Kelta, nakon njih nastavljaju Rimljani, a dolaskom Slavena ta dobra tradicija nastavlja se sve do današnjih dana kad vrijedni i veseli ljudi ovog kraja u svojim klijetima uzgajaju vrhunska vina.

  Stara legenda kaže da između crkve Sv. Barbare u Cirkulanama i crkve Sv. Barbare u Natkrižovljanu raste najbolja loza, od koje se vino za vrijeme Rimljana vozilo u Rim, prije Kristovog rođenja i to pod vojnom pratnjom, da ga putem ne bi oteli ili popili, a za vrijeme Austro -ugarske monarhije to se vino pilo i u Beču, na carskom dvoru.

  Vina ovog vinogorja su lijepe zlatnožute boje, svježeg okusa i bogatih aroma. Treba svakako spomenuti i naglasiti posebna vina, koja zahvaljujući kasnim ili ledenim berbama (suhi jagodni izbor), postižu vrhunsku kvalitetu, te svojom izraženom bojom, prepoznatljivim mirisom i okusom, osvajaju svakog tko ih kuša.

  Najzastupljenija su bijela vina: Graševina, Rajnski Rizling, Sivi i Bijeli Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Traminac i Žuti Muškat. Od crnih vina, koja su manje zastupljena u ovom kraju, tu su: Crni Pinot, Frankovka i Portugizac.

  Potpuni užitak konzumiranjem vina postiže se istom kad vas dobar domaćin ponudi autohtonim jelima ovog kraja, specijalitetima kao što su: meso iz banjice, sir s vrhnjem, kobasice, buncek sa zeljem, sirni štrukli te nezaobilazna zagorska purica s mlincima. Uz to se služi i domaći kruh napravljen od kukuruznog, ječmenog i raženog brašna. Tu su također i slastice poput štrukli od jabuka, makovnjača, orehnjača, zlevanka i gibanica.

  Više saznajte na: http://www.vinske-ceste-vzz.com/index.php?content=Klampotic

   

  Vinska cesta Jalžabet

  Općina Jalžabet zahvaljujući povoljnim prirodnim uvjetima (plodna riječna nizina uz rijeku Plitvicu i šumom prekriveni obronci Topličke gore), te dobra prirodna komunikacija u smjeru istok-zapad bili su idealni životni uvjeti još u predpovijesno vrijeme. U prilog tome govore značajni arheološki lokaliteti i nalazi s ovog područja.

  Na prostoru današnje Općine život se u kontinuitetu nastavlja i u doba antike, odnosno u doba kada je ovaj prostor u sustavu rimske provincije Panonije. Materijalno svjedočanstvo ovog vremena su villerustice uz rijeku Plitvicu, sjeverno od Kelemena. Villa rustica zapravo je dobro organizirano seosko imanje koje proizvodi gotovo sve potrebno za život.

  Za razdoblje seobe naroda i ranog srednjeg vijeka nema gotovo nikakvih materijalnih ili pisanih podataka. Prvi pisani podaci za ovo područje javljaju se od 13. st. Radi se o ispravama koje govore o plemićkim posjedima, njihovim vlasnicima i graničnim sporovima medu njima. Od značajnijih plemićkih obitelji izdvajamo grofove Šemovečke, Suhodolski, Gotali, Bedekovići, Kušević i Jordisi, kasnije dolaze i obitelji Batthyany, Matačić, Janković i Patačić.

  Upravo iz vremena razvijenog i kasnog srednjeg vijeka potječu I prvi pisani izvori, koji izravno svjedoče o uzgoju vinove loze na širem području, kojem pripada i današnji Jatžabet. Najstariji sačuvani dokument u kojem se spominju vinogradi na području današnje Općine Jalžabet potječu iz 17. i 18. st. Radi se o popisu “gornjaka” (podložnika koji se bave obradom vinograda), gorni listovi za pojedine vinograde, kao i svjedočanstva o kupoprodaji.

  Jedan takav dokumenat je i pisana potvrda datirana 6. lipnja 1759. g. kojom kapetan jatžabetske župe Sv. Elizabete potvrđuje da je župnikov kmet Josip Katančić kupio vinograd od vlasnika plemićkog dobra Jatžabet.

  Na osnovu sačuvanih zapisa možemo sa sigurnošću ustvrditi da se vinogradi prostiru na pitomim obroncima kojima danas prolazi jatžabetska vinska cesta, u neprekinutom vremenskom kontinuitetu od srednjeg vijeka pa sve do danas.

  Sve navedeno nepobitno govori, a može se uzeti i kao svojevrsna garancija, da su vina ovog kraja bila i ostala vrhunske kvalitete, te kao takva zaslužuju našu pozornost.

  Više saznajte na: http://www.vinske-ceste-vzz.com/index.php?content=Jalzabet

   

  Vinska cesta Ludbreg

  Ludbreško Vinogorje sastavni je dio Zagorsko-Međimurske podregije u vinogradarskoj regiji Kontinentalne Hrvatske koja je smještena na krajnjem sjeverozapadu i najhladnija je hrvatska podregija.

  Obilježava je brdovit i brežuljkast reljef, vinogradi smješteni na obroncima planina, 180-350 m n.v.

  Za razliku od mnogih drugih vinogradarskih podregija u RH količine oborina , koje se godišnje najčešće kreću između 88 i 1200 mm, dobro su raspoređene, jer u tijeku vegetacije padne i do 60% vodenog taloga.

  U goricama, kako se u kajkavskom govoru naziva vinograd i u kletima u kojima se ponegdje još uvijek na tradicionalni način obavlja preradba grožđa, vinogradari ovog kraja provode velik dio vremena, organizirajući prigodna slavlja ( Martinje, Vincekovo i dr. ) i nalazeći odmor nakon napornog rada.

  Istovremeno, svjesni su činjenice da tržišno gospodarstvo nameće potrebu za modernizacijom vinarstva, a rezultati takovih promjena već su sada vidljivi iz popisa registriranih proizvođača vina s kontroliranim zemljopisnim podrijedlom.

  Preporučene bijele sorte vina ovog našeg ludbreškog vinogorja su: graševina, rizling rajnski, traminac , sauvignon, pinot bijeli, pinot sivi, chardonnay …

  Asortiman preporučenih crnih sorti vina čine: portugizac, pinot crni, frankovka…

  U suradnji sa drugim Udrugama vinogradara i vinara, Udrugama i institucijama srodnih djelatnosti, ekološkim Udrugama, Turističkim zajednicama, a uz dobro znanu radišnost i gostoljubivost ljudi ovog kraja, Ludbreško vinogorje polako ali sigurno stvara prepoznatljivu poziciju u vinogradarskoj regiji Kontinentalne Hrvatske.

  Više saznajte na: http://www.vinske-ceste-vzz.com/index.php?content=Ludbreg

   

  Restorani i zalogajnice

  Restoran Angelus

  Moderna i kreativna kuhinja uz ugodnu atmosferu sa specifičnim rustikalnim uređenjem prostora čine Angelus nezaobilaznim mjestom varaždinske gastro ponude.

  Ambijentom koji krase stare bolte i zidovi ukrašeni anđelima, Angelus se svojom romantičnom pričom nadovezuje na ideju o Varaždinu kao gradu u kojemu anđeli spavaju, a ponudom maštovito kreirane autohtono-mediteranske kuhinje istodobno udovoljava i duhu novoga vremena.

  Vrhunskom izboru jela treba pridodati i bogati izbor pizza, onih od rahlog tijesta, uključujući i one od integralnog brašna.

  • Adresa: Alojzija Stepinca 3, 42 000 Varaždin
  • Telefon: +385 (0) 42 303-868
  • Web: www.angelus.com.hr

   

  Restoran Verglec

  Restoran „Verglec“, smješten je u strogom centru baroknog grada Varaždina, u srcu povijesne jezgre te samo nekoliko metara udaljen od Stančićevog trga, na kojem se nalazi i palača Sarmage. S tog istog Trga pruža se pogled na tvrđavu Stari grad. Nakon šetnje gradom i uživanja u znamenitostima, mora se zadovoljiti i Vaše nepce, a idealan prostor za to je upravo „Verglec“, prvi restoran s licencom Hrvatske autohtone kuhinje.

  Sa svojom bogatom gastronomskom ponudom i ugodnim ambijentom, pruža našim gostima mogućnost provođenja ugodnih trenutaka. Naše osoblje, naš je potencijal i sa svojom kreativnošću u pripremi hrane kao i sa svojom profesionalnošću i ljubaznošću, ponudit će Vam ono najbolje.

  Ugodan ambijent restorana garniran je zvucima našeg verglaša, koji sa svojim tradicionalnim glazbenim instrumentom, uveseljava goste restorana. Prostor se sastoji od 140 sjedećih mjesta u restoranu i na terasi, tako da osim individualaca može ugostiti i veće turističke grupe.

  Za proslavu posebnih svečanih trenutaka poput vjenčanja, pričesti, krizmi, krštenja, poslovnih druženja i slično, restoran Verglec je idealno mjesto.

  • Adresa: Kranjčevićeva 12, 42 000 Varaždin
  • Telefon: +385 (0) 42 211-131
  • Fax: +385 (0) 42 211-467
  • Web: www.verglec.com

   

  Restoran Cimplet

  Restoran “Cimplet” je otvoren početkom 2003. godine na adresi B. Radića 102, na zapadnom izlazu iz Varaždina prema Ivancu (iza bolnice); dok tvrtka samostalno posluje od 1995. godine.

  Kapacitet restorana Cimplet je oko sto gostiju za koje je osigurano parkiralište u dvorištu restorana (za 30 automobila i autobuse).

  “CIMPLET” je zemljana posuda koja je često okruglog oblika, ali i u svim ostalim oblicima: pravokutni, ovalni, u obliku srca…

  U Varaždinu i njegovoj okolici koristi se od davnina za pečenje raznih gibanica, kruha, mesnih pečenja i naravno štrukli; kao jednog od najpoznatijih jela ovog kraja.

  Uz veliki izbor tradicionalnih varaždinskih jela restoran “CIMPLET” svakodnevno nudi i nekoliko varijanti štrukla pripremljenijh na tradicionalan način – naravno u CIMPLETU.

  • Adresa: B. Radića 102, 42 000 Varaždin
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak: 09 – 17h
  • Telefon: +385 (0) 42 206 100
  • Fax: +385 (0) 42 206 102
  • Web: www.cimplet.hr
  • E-mail: cimplet@cimplet.hr

   

  Cattering Aroma (Restoran BOLID)

  U jelovniku gotovih jela svaki dan imamo ponudu od 5-7 različitih obroka po cijeni od 18 kuna s izuzetkom jela od divljači i teletine. U ponudi imamo i tridesetak vrsti pizza i stotinjak jela po narudžbi. Nudimo i dostavu na kućnu adresu. Kapacitet: 70 mjesta unutra, 40 mjesta vani

  • Adresa: B. Radić 105, 42 000 Varaždin
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Subota: 08-22h
  • Telefon: +385 (0) 42 261-793
  • Web: www.bolid.com.hr
  • E-mail: info@bolid.com.hr
  • Napomena: Nedjeljom i praznicima – ZATVORENO

   

  Pizzerija Domenico

  • Adresa: Trg Slobode 7, 42 000 Varaždin
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak: 10-19h, Subota: 12-21h
  • Telefon: +385 (0) 42 212-017

   

  Restoran Barok

  Restoran Barok nalazi se u sklopu hipermarketa KTC. Kapacitet restorana je 700 mjesta koja su raspoređena u dvije sale.

  • Adresa: Gospodarska 3, 42 000 Varaždin
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Subota: 07-20h, Nedjelja: 07-14h
  • Telefon: +385 (0) 42 658-859
  • Web: www.ktc.hr
  • E-mail: restoran-barok@ktc.hr

   

  Restoran Fontana

  U prekrasnom starom baroknom gradu Varaždinu smjestio se jedan od najljepših restorana sa prekrasnim i jedinstvenim salama u kojem biste poželjeli proslaviti najljepši i najvažniji dan u vašem životu.

  Restoran ” FONTANA” dobio je ime po spiralnoj fontani koja dominira prostorom male sale, te joj uz uređenje interijera drvetom i unikatnom keramikom uz šum tekuće vode daje posebni ugođaj.

  Nezaboravne svadbene svečanosti, vrhunski pripremljena domaća jela, pravi domaći svadbeni kolači i torte za sve prigode, vrhunski majstori kuhari i uljudni konobari pružit će Vam nezaboravne trenutke u ugodnom i opuštajućem ambijentu.

  Kapacitet: 2 klimatizirane sale za svadbe

  • manja – do 300 gostiju
  • veća – do 450 gostiju

  Parkiralište: u sklopu restorana – ograđeno i asfaltirano na površini od 15 000 m2.

  Nudimo:

  • Organizacija SVADBENIH i drugih svečanosti
  • Organizacija raznih domjenaka i catering
  • Organizacija seminara, prezentacija, poslovnih sastanaka
  • Mogućnost organiziranja posebnih prostora za time building uz korištenje ugostiteljskih usluga
  • Bogata ponuda specijalnih jela za svadbe
  • Bogata ponuda jela po narudžbi i gableca
  • Velika ponuda svadbenih i drugih kolača i torti za sve prigode iz vlastite slastičarne uz mogućnost dostave

   

  Kontaktni podaci:

   

  Restoran EL

  Restoran “EL” nudi mnoge kulinarske specijalitete, od kojih se, pored široke ponude pizza, posebno ističu lignje spremljene na različite načine.

  Raznovrstan izbor popularnih “gableca” za one koji ne mogu odvojiti vremena da stignu na gastronomski užitak u okrilje našeg ugostiteljskog objekta, prati besplatna usluga dostave obroka. Za one pak koji nađu vremena, osigurano je naše privatno parkiralište, tako da izbjegnete lutanja u potrazi za parkirnim mjestom.

  Posebno ističemo organiziranja svečanih proslava za grupe veličine do 60 ljudi.

   

  Restoran Garestin

  Nedaleko od centra grada nalazi se restoran i pansion Garestin, čije ime je ujedno i prvi naziv za grad Varaždin. Nalazi se u prostorima stare varaždinske obiteljske kuće, u sklopu koje je i dvorišna terasa koja sa svojim aranžmanom cvijeća i zelenila pruža pravi domaći ugođaj.

  Naše iskustvo i kvaliteta čine nas prepoznatljivima po raznovrsnoj ponudi specijaliteta nacionalne i internacionalne kuhinje, tako da će naše stručno osoblje udovoljiti svim Vašim zahtjevima. Sa svojih 100 unutarnjih i 70 vanjskih mjesta na terasi, restoran „Garestin“ pogodno je mjesto za razne svečanosti, od svadbenih svečanosti, proslava prve pričesti, potvrde, krštenja pa sve do posjeta individualaca.

  Restoran u svojem sastavu ima i vlastito parkiralište za 30 automobila.

   

  Restoran Kolonada

  Restoran Kolonada smješten je u samom centru Varaždina, Franjevački trg 1, u dvorištu centra Mrazović.  U ugodnom ambijentu restorana možete probati raznovrsne i ukusne gablece te tradicionalna jela varaždinskog kraja ili uživati uz kavu na prekrasnoj terasi u dvorištu.

  Za svakog ponešto! Kolonada vam nudi sve od hamburgera, pohanih palačinka, pa do domaćeg sira i vrhnja s narescima. Sve to po vrlo povoljnim cijenama. Priuštite si kvalitetan obrok i potražite nas.

   

  Restoran Lav

  Ponuda roštilja, brze hrane te ostalih jela. Velika sala idealna za različite proslave i vjenčanja

   

  Konoba Marija

  Na državnoj cesti Varaždin-Maribor u prigradskom naselju Hrašćica smjestio se restoran-konoba “Marija” s 30-godišnjim ugostiteljskim iskustvom. Ugodan mediteranski, klimatizirani ambijent oplemenjen dalmatinskim kamenom primjeren je za organizaciju poslovnih i obiteljskih ručkova, te prigodnih okupljanja do 80-tak gostiju. Sigurno će Vas razveseliti čarolija okusa domaćih slastica, bogat izbor aperitiva, osvježavajućih pića, a nadasve kvalitetnih dalmatinskih i kontinentalnih vina.

  • Adresa: K.Tomislava 27, Hrašćica
  • Radno vrijeme: Monday – Saturday 09-23h, Sunday 09-16h
  • Telefon: +385 (0) 42 711-722
  • Web: www.konoba-marija.com
  • Kapacitet: 75 mjesta unutra , 45 mjesta vani

   

  Pečenjarnica VARAŽDINSKI ZUG

  U ugodnom ambijentu pečenjarnice, možete probati ne samo klasične ćevape, šiš-ćevape ili pljeskavice, već i sve to punjeno sirom, a tu su i rolani ražnjići, vješalica, kobasice, pečenice i svi ostali slični specijaliteti, a svaki dan u ponudi su i gableci.

  Jedinstvena ponuda domaćih ćevapa rađenih po specijalnoj recepturi

  Sve to po vrlo privlačnim cijenama, a uz vrhunsku kvalitetu u što se možete uvjeriti posjetom pečenjarnice RIS u Nedeljancu, na glavnoj cesti Varaždin – Ivanec.

  • Adresa: Varaždinska 66, Nedeljanec, 42205 Vidovec
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak: 08-23sati, Subota – Nedjelja: 08-24sati
  • Telefon: +385 (0) 42 744-777

   

  Restoran Palatin

  Pozivamo Vas da u ugodnom ambijentu našeg restorana doživite pravo gastronomsko iskustvo. Naše stručno osoblje rado će Vam pomoći u odabiru jela i vrhunskih vina.

  Restoran i caffe bar, kvalitetna vinska karta te paleta vrhunskih jela s potpisom – StephanaMacchija

  • Adresa: Braće Radić 1, 42000 Varaždin
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Nedjelja 11-23 sati
  • Telefon: +385 (0) 42 398-301
  • Web: www.palatin.hr
  • E-mail: restoran@palatin.hr

   

  Restoran hotela Turist

  Njegovanje vjekovne tradicije kulinarskog umijeća stalna je briga vrsne ekipe kuhara.

  Hotelska kuhinja prava je riznica autentičnih domaćih okusa, a kuhari hotela “Turist” dobitnici su i prve nagrade na međunarodnom natjecanju kuhara u pripremanju jela od ribe, divljači i šumskih plodova.

  Gurmanska „a lacarte“ ponuda hotela Turist donosi Vam gastronomsku priču koja, zahvaljujući istančanom i svjetski priznatom ukusu šefa kuhinje, pruža neodoljiv užitak za istinske gurmane.

  Restoran Turist sa pravom zauzima visoko mjesto na hrvatskoj gurmanskoj sceni, kojoj doprinosi u različitim područjima kulinarstva, od domaćih jela Varaždinskog kraja, do jela svjetske klasične kuhinje, talijanske i vegetarijanske kuhinje.

  Lightlunch ponude te tradicionalna jela po izboru Zlatnog kuhara

  *PRODAJNO MJESTO – VARAŽDINSKI KLIPIČ

   

  Restoran Raj

  Restoran Raj, smješten u starogradskoj jezgri baroknog grada, nudi specijalitete domaće kuhinje u originalnom i ugodnom interijeru pivnice i na vrtnoj terasi  ukrašenoj stoljetnom glicinijom.

  Restoran Raj njeguje tradiciju kroz ponudu izvornih jela ovoga kraja: pileća jetrica u slanini, pečenice, krvavice, pečeni domaći buncek, domaća pečena patka, izvorno pirjano zelje i razne vrste domaćih slanih i slatkih slastica. U restoranu Raj moguće je organizirati različite svečane i spontane proslave, ovisno o Vašim potrebama, željama i mogućnostima.

  Restoran Raj nudi dnevno tople gablece, a nudi i mogućnost cateringa u vanjskim prostorima.

  Specijaliteti domaće kuhinje u ugodnom ambijentu u samom centru grada

  Kapacitet: 80 unutra, 70 vani

   

  Restoran hotela Varaždin

  Uz bogatu, izuzetno kvalitetnu gastronomsku ponudu, te birana vina domaćih i inozemnih vinogorja, gosti se mogu prepustiti jelima vrhunskih kuhara ili pak na mirnoj terasi uz kavicu uživati u brojnim slasticama, a posebno preporučamo tortu od jagoda, jagode obljubljene čokoladom.

  Poseban ugođaj upotpunjuje muzika uživo svake subote.

  Tradicionalna i internacionalna kuhinja,

  Kapacitet: 50 mjesta restoran, 50 mjesta terasa

   

  Restoran RiverPub

  Dvorana restorana “RiverPub” prikladna je za organizaciju raznih svečanosti i druženja.

  Uz bogatu ponudu jela koja će udovoljit svačijem ukusu te naše ljubazno osoblje Vaša će druženja ostati nezaboravna. U moderno uređenom ambijentu restorana obilježite Vaš najvažniji događaj u životu.

  Riverpub je jedan od rijetkih restorana koji priprema hranu prema zahtjevima HACCP sustava, a što je i certficirano od 2009. godine.

  Svakodnevna ponuda toplih obroka, velika dvorana za svečanosti

  Kapacitet: 200 mjesta

   

  Santa Maria

  Restoran s posebno zanimljivim dekoracijama u rustikalnom. Bogata ponuda sa više od 70 pizza iz krušne peći te preko 300 različitih jela u rasponu od ribe, tjestenine, rižota, pizze, mesnih specijaliteta, jela s roštilja te recepata tradicionalne meksičke i indijske kuhinje u domaćem i ugodnom ambijentu.

  Kraće rečeno, dovoljno razloga da restoran Santa Maria zasluži vaš posjet.

  Bogata ponuda talijanske, meksičke, indijske i kineske kuhinje,

  Kapacitet: unutra 70 mjesta, vani 30 mjesta, dostava

   

  Restoran Šanjek

  Restoran- zalogajnica velike gastronomske ponude tradicionalne kuhinje  i širokog asortimana proizvoda , mjesto okupljanja ljudi vedrog duha željnih ukusne hrane i dobre kapljice. Reprezentativni je to ugostiteljski objekt s ponudom obilja jela pretežito od ždrebetine i konjetine, ali i drugih specijaliteta.

  Jedinstvena ponuda mesarsko-kobasičarskih proizvoda od konjskog i ždrebećeg mesa

  Kapacitet: 125 mjesta unutra, 30 mjesta vani

   

  Restoran Črn Bel

  Restoran se nalazi na malenom ali i najljepšem brežuljku ludbreškog kraja. Sa unutrašnjosti objekta kao i sa 3 terase proteže se prelijepi pogled na Ludbreg i okolna mjesta.

  Dok uživate u prekrasnom pogledu, iz naše bogate ponude za vas ćemo pripremiti sirnu platu sa bogatim izborom domaćih sireva poznate ludbreške mljekare.

  „Črn-Bel“ također nudi brojne domaće specijalitete ovoga kraja a posebno se izdvajaju domaće juhe od gljiva, vrganja, hrena i koprive, svinjski kare u pikantnom umaku Črn-Bel, trganci kao poznato podravsko tradicionalno jelo.

  Među specijalitetima kuće su goveđa pisanice, ramstek, odresci s umakom od češnjaka, kao i jela od divljači koje se često traže, a pripremaju se po raznim tradicionalnim recepturama.

  U ponudi restorana su i poznata vina iz vlastite proizvodnje – rizling, a od crnih cabernetsouvignonbarrique.

  Bogata ponuda domaćih sireva poznate ludbreške mljekare

  Kapacitet: 80 unutra, 80 na terasi

  • Adresa: Vinogradska 87, Ludbreg
  • Radno vrijeme: Ponedjeljak – Nedjelja 10-23 sati
  • Telefon: +385 (0) 42 819-177
  • E-mail: info@bohnec.hr

   

  Restoran Fantasy

  Moderan pristup u pripremanju klasičnih jela i slastica, uz respekt prema tradicionalnoj kuhinji.

  • Adresa: Vatroslava Lisinskog 18, 42230 Ludbreg
  • Radno vrijeme: danom 11-23, utorak ne radimo, subota 11-24, nedjelja 15-23
  • Telefon: +385 (0) 42 811 144
  • E-mail: grozdana.bohorc@vz.t-com.hr
  • Kapacitet: 60 mjesta

   

  Restoran Arabela

  Dnevna ponuda domaće i internacionalne kuhinje

  • Adresa: Vatroslava Lisinskog 18, 42230 Ludbreg
  • Radno vrijeme: Pon.-Pet.: 08- 23; vikend: 08-02
  • Telefon: +385 (0) 42 818 082
  • E-mail: arabela@vz.htnet.hr
  • Kapacitet: 100 unutra, 60 vani

   

  Restoran Lav, Mali Bukovec

  Restoran Lav je svoju ugostiteljsku ponudu odnedavno proširio na kompletne organizacije svadbenih svečanosti, maturalnih zabava, poslovnih ručkova, proslava krštenja, firmi i slično.

  Novoizgrađena svečana sala može primiti 200 gostiju, a spojena sa starim dijelom i do 300 osoba. Uz caffe bar, pizzeriu, ljetnu terasu, dio za mlade uređen separeima i prigušenim ambijentom obogaćenim video spotovima, možete svakodnevno naručiti neku od 25 vrsta pizza ili jelo po narudžbi.

  Uz svadbe te gore navedene proslave organiziramo dočeke Novih godina, Valentinovo, Martinja te Vam putem tih prigoda dodatno želimo prezentirati svoju kvalitetu dobre domaće kuhinje po vrlo pristupačnim cijenama.

  Bogata ponuda domaćih i stranih specijaliteta uz kvalitetna domaća vina, organizacija svih vrsta svečanosti.

  • Adresa: Kalnička 4, Sv. Petar, 42231 Mali Bukovec
  • Radno vrijeme:08-24, vikendom do 02:00
  • Telefon: +385 42 605-217
  • Fax: +385 42 605-217
  • Web: www.restoran-lav.hr
  • E-mail: info@restoran-lav.hr
  • Kapacitet: 300 mjesta unutra, 50 mjesta terasa

   

  Gostionica Mali Pariz

  • Adresa: Koprivnička 26, Ludbreg
  • Telefon: +385 (0) 42 819 531

   

  Restoran i pizzeriaShark

  • Adresa: Kardinala Alojzija Stepinca 6, Ludbreg
  • Radno vrijeme: ponedjeljak – četvrtak: 07:00 – 23:00, petak – subota: 07:00 – 24:00, nedjelja – praznik: 08:00 – 23:00
  • Telefon: +385 (0)42 810 500
  • Fax: +385 (0)42 811 035
  • E-mail: pizzeria.sark@vz.t-com.hr
  • Kapacitet: 80 unutra, 40 vani

   

  Pivnica Mejaši

  U sklopu hotela Amalia nalazi se i pivnica Mejaši uređena u autohtonu stilu zagorskoga duha, koja svakodnevno nudi pizze iz krušnih peći, domaći sir s vrhnjem, prgice, suhi goveđi jezik i ostala zaboravljena starinska jela.

   

  Restoran zalogajnica AS

  Svježi kebab po domaćoj recepturi i jela s roštilja.

  • Adresa: V. Lisinskog 2a, Ludbreg
  • Radno vrijeme: radnim danom i subotom 9.30 – 24, nedjeljom 16 – 24
  • Telefon: +385 (0)42 306 008
  • Mobitel: +385 (0)91 543 0854, +385 (0)98 920 9595
  • Kapacitet: 40 unutra, 20 vani

   

  Restoran Kneginečka hiža

  Restoran “Kneginečkahiža” smješten je 7 km od centra Varaždina, u mjestu Gornji Kneginec, na državnoj cesti između Varaždina i Varaždinskih Toplica. Prostor restorana i objekta odiše toplinom drva s obzirom da je cijeli objekt izgrađen potpuno od ovog prirodnog materijala. Pravi užitak pruža ljetna terasa kapaciteta 40 osoba, natkrivena 40 cm debelim slojem trstike. Još jedna posebnost objekta je 110 godina stari boltani podrum čija je namjena degustacija vina i sira gostiju, kapaciteta 25 osoba. Na raspolaganju je i u vrtu 70 godina stara drvena bačva od 11.628 L u kojoj se nalazi stol za 10 osoba.

  U ponudi restorana i kušaone vina u sklopu Kneginečkehiže je niz domaćih specijaliteta koji su svakodnevno na ponudi kao i ponuda jela po narudžbi i dogovoru. U podrumu restorana nalazi se mala vinoteka probranih vina koja može zadovoljiti ljubitelje fine vinske kapljice i domaće rakije.

  • Adresa: Toplička 136, Gornji Kneginec
  • Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 10 do 22 sati; subota i nedjelja – 11 do 23 sata.
  • Telefon: +385 (0) 42 690 193
  • Web: www.kneginecka-hiza.net
  • E-mail: pivnica.medonja@gmail.com
  • Kapacitet: 80 unutra, 60 vani

   

  Restoran hotela “LaGus”

  U elegantnom ambijentu hotelskog restorana uživat ćete u izvrsnim okusima tradicionalne domaće kuhinje. Naglasak na svježe povrće, meso visoke kvalitete i izvrsne mliječne proizvode obećava vrhunske gastronomske užitke. Za putnike po gastronomskim kartama pripremit ćemo i specijalitete internacionalne kuhinje. Bit ćete oduševljeni našim specijalitetima kuće popraćenima finim hrvatskim vinima i domaćim rakijama.

  • Adresa: Banjščina 104, G. Kneginec
  • Radno vrijeme: svaki dan 07-22, Sub: 07-23
  • Telefon: + 385 (0) 42 652 940; + 385 (0) 42 652 944; + 385 (0) 95 652 9400
  • Web: www.hotel-lagus.hr
  • E-mail: info@hotel-lagus.hr
  • Kapacitet: 120 unutra, 200 vani

   

  Restoran “Zlatne Gorice”

  U četiri salona, u kojima se osjećate kao da ste u nekom drugom vremenu, uživajte u zavičajnim jelima varaždinskog kraja. Uz domaći kuruzni kruh, meso na brajdama, puricu z mlincima, pohane žablje tacice i kajkakva dnevna iznenađenja sjetit ćete se kako su to nekad kuhale naše bake. Uz vilu je i sanjkalište, uz vinograd vinski put, obiteljski zabavni park, a podrum  otkriva sve ljepote uživanja u domaćem vinu.

   

  Pizzeria ŠPAN

  Bogata ponuda pizza iz krušne peći i talijanske kuhinje.

  • Adresa: Halić 2b, Turčin
  • Telefon: +385 (0)42 209 444

   

  Restoran Ključice

  Restoran “KLJUČICE” smješten je u samome centru Grada Novog Marofa, uz regionalnu cestu Novi Marof – Zagreb. Tradicija i kvaliteta gastronomske ponude  rezultat su dugogodišnjeg rada i iskustva stručnog i školovanog osoblja koje se dokazalo na mnogim takmičenjima. Osim klasične ponude oformljena je i cattering služba tako da danas možemo ispuniti zahtjeve i potrebe gostiju i izvan našeg objekta. Restoran je idealno mjesto za organiziranje raznih svečanosti, ali i ostalih događaja.

   

  Pizzeria Toni

  U ugodnom i prijateljskom ambijentu te novouređenoj terasi kušajte najbolje pizze iz krušne peći u gradu i puno šire.

  Posjetite nas i uživajte u čarima naše kuhinje od 20-tak vrsta pizza, te 10-tak vrsta toplih sendviča.

  • Adresa: Varaždinska 106, Novi Marof
  • Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 07:00 – 24:00; subota: 07:00 – 03:00; nedjelja – praznik: 09:00 – 24:00
  • Telefon: +385 (0)42 611 112
  • Fax: +385 (0)42 205 418
  • Web: www.pizzeria-toni.hr
  • E-mail: info@pizzeria-toni.hr
  • Kapacitet: 60 unutra, 30 terasa

   

  Restoran „JAK“

  Restoran se nalazi  u mjestu Žarovnica , nedaleko od centra Lepoglave. Prostor se sastoji od klimatizirane sale koja ima kapacitet od  130 mjesta te ljetne terase koja može primiti 20 osoba. Uz raznovrsnu ponudu pića, gosti imaju na raspolaganju i bogat izbor jela, uz prethodnu najavu.  Neizostavni dio ponude su zagorski štruklji. U svakodnevnoj ponudi hrane je meso iz banjice.

  Restoran je pogodan za održavanje manjih svadbenih te drugih svečanosti kao i poslovnih ručkova i obiteljskih proslava.

   

  Restoran „Ivančica“

  Prostor se sastoji od lijepo uređene klimatizirane sale te dva manja separea pogodna za obiteljske, svečane i manje radne skupine. U restoranu se vikendima održavaju velike svadbene svečanosti i proslave, obroci za grupe, a za praznike se organiziraju različite zabave (Martinje, doček Nove godine i sl.) U ponudi specijaliteti internacionalne kuhinje, a bogat je i izbor pića.

  • Adresa: Ulica hrvatskih pavlina 1, Lepoglava
  • Radno vrijeme: Radnim danom se u restoranu poslužuju topli obroci u vremenu od 8-12 sati.
  • Telefon: +385 (0)42 700 878, +385 (0)42 700 880
  • Fax: +385 (0)42 700 814
  • Web: http://www.kaznionica-u-lepoglavi.hr
  • Kapacitet: 250 osoba

   

  Ugostiteljstvo, trgovina i usluge ”Nec”

  Svojim gostima nudi širok izbor tradicionalnih jela od domaćih namirnica. U ponudi se tako mogu naći zagorski štrukli, domaća rakija i vino.

  U sklopu objekta nalazi se sala u koju se može smjestiti 60 osoba i terasa koja prima i do 150 osoba te je smještena pod brajdama.

  • Adresa: Žarovnica 2, Lepoglava
  • Telefon: +385 (0)42 701 144
  • Mobitel: +385 (0)95 284 7301
  • Fax: +385 (0)42 700 814
  • E-mail: nec.zarovnica@gmail.com
  • Kapacitet: 60 unutra, 120 terasa

   

  Restoran/prenoćište „Ben“

  U ugodnoj atmosferi interijera restorana Ben uz srdačan doček i kvalitetnu poslugu našeg ljubaznog osoblja možete uživati bogatoj ponudi domaćih specijaliteta, pizza, ribljih specijaliteta, jela s roštilja i ražnja od kojih izdvajamo pečenu jaretinu i janjetinu, jela od divljači, raznih specijaliteta od svinjetine, teletine, puretine i piletine. Restoran Ben ima zasebnu salu kapaciteta od 115 sjedećih mjesta, otvorenu terasu kapaciteta od 30 sjedećih mjesta, zatvorenu terasu na katu kapaciteta 45 sjedećih mjesta te vlastito parkiralište za 50 automobila.

  • Adresa: Sv. Antuna 9, Sračinec
  • Radno vrijeme: svakim danom od 7-23 sata
  • Telefon: +385 (0)42 711 529
  • Mobitel: +385 (0)98 953 86 72
  • Fax: +385 (0)42 711 529
  • E-mail: benkodino@yahoo.com
  • Kapacitet: 115 unutra, 45 zatvorena terasa, 30 otvorena terasa

   

  Ivonjskakliet

  Uređenje “Ivonjskeklieti” nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Da je ovdje sve drugačije nego drugdje, upozorava već masivna starinska kvaka na vratima. Interijer sadrži etnološku zbirku predmeta ivanečkoga kraja, a među zanimljivim starinama ističu se stare pile, dijelovi zaprežnih kola, jarmovi, zbirka starog keramičkog suđa, različiti uporabni predmeti iz prošlosti, te zbirka starih radio aparata. Drveni namještaj napravljen je od starog kestena.

  “Ivonjskakliet” svojim gostima nudi domaće specijalitete spremljene u krušnoj peći. Iz bogate ponude posebno izdvajamo zlijevku, zagorske štruklje, meso iz banjice, a u svakodnevnoj ponudi je i domaći kruh. Osim standardne ponude pića, u Ivonjskojklieti možete probati vina šire ivanečke regije.

  Objekt je klimatiziran i raspolaže sa 60 sjedaćih mjesta i 30 mjesta na terasi. Vlastito parkiralište je dovoljno za 15 automobila, a u blizini se nalaze i javna parkirališta.

  • Adresa: Ulica akademika Mirka Maleza 12, Ivanec
  • Radno vrijeme: svakodnevno od 07 do 24 h, subotom i uoči praznika od 07 do 01 h.
  • Telefon: +385 (0)42 782 204
  • Fax: +385 (0)42 781 005
  • Kapacitet: 60 unutra, 30 terasa

   

  Restoran BVB

  Uz cestu koja od Ivanca vodi prema Prigorcu s lijeve strane smješten je restoran BVB. Restoran je kapaciteta od čak 180 sjedećih mjesta, pa se u njemu često organiziraju različiti skupovi i svečanosti poput gljivarijade, umjetničkih izložbi, svadbenih svečanosti, poslovnih prezentacija i ručkova. Prostor je ugodan za boravak i moderno uređen.

  Vanjska terasa dovoljna je za 30 ljudi, a osobit ugođaj boravku na terasi daje šum vode koji stvara potok Bistrica. Ponuda hrane uz specijalitete internacionalne kuhinje obuhvaća i tradicionalne slastice ovoga kraja. Iz bogate ponude pića ističemo gverc i domaću rakiju. Ispred restorana je prostrano parkiralište dovoljno za 50-ak automobila.

  • Adresa: Rajterova 14, Ivanec
  • Radno vrijeme: tuesday-thursday 09 do 24, weekend 09 – 01, mondayclosed
  • Telefon: +385 (0)42 781 977
  • Kapacitet: 180 unutra, 30 terasa

   

  Vila Toplissa

  Izletište i restoran Vila Toplissa izgrađena je na pitoresknom brdu iznad Varaždinskih Toplica te pruža jedinstveni pogled na toplički kraj. Svojom slasnom tradicionalnom zagorskom kuhinjom taj pogled ostati će u dugom i ugodnom sjećanju.

  • Adresa: Vinogradska 20a, 42223 Varazdinske Toplice
  • Radno vrijeme: MON – closed; TUE – FRI 12 – 22h; SAT 11 – 23h (kitchentill 22h); SUN 11 – 22h
  • Telefon: +385 (0)42 601 780
  • Mobitel: +385 (0)99 327 35 27
  • Web: http://vila-toplissa.eu
  • E-mail: info@vila-toplissa.eu

   

  Seoska domaćinstva i kušaone

  Đurina hiža

  Adresa: Varaždinska 70, Varaždinske Toplice
  Radno vrijeme: everyday (excepttuesday) 10-22h ; tuesdaysclosed
  Telefon: +385 (0) 42 668 148
  Web: www.djurinahiza.com
  E-mail: info@djurinahiza.com
  Mobitel: +385 (0) 98 956 2435

   

  Seoski turizam Crnko I

  Adresa: Pustikebb, Imbriovec
  Telefon: +385 (0) 42 647 622
  Fax: +385 (0) 42 647 422
  Web: www.seoski-turizam-crnko1.hr
  E-mail: seoski.turizam.crnko1@gmail.com
  Mobitel: +385 (0) 98 379 134

   

  Seoski turizam Grofova klet

  Adresa: Kelemen, Veliki vrh bb
  Telefon: +385 (0) 42 647 347
  Web: www.grofovska-klet.eu
  E-mail: ivica.crnko@vz.t-com.hr
  Mobitel: +385 (0) 98 1817 408
  Telefon 2: +385 (0) 42 647 422

   

  Turizam Roki

  Adresa: Vinogradska 11, Cestica-Radovec
  Radno vrijeme: Monday: 10-12h; Tuesday-Thursday 10-22h; Friday-Saturday 10-24h; Sunday: 12-24h
  Telefon: +385 (0) 42 724 113
  Fax: +385 (0) 42 724 167
  Web: turizam-roki.hr
  E-mail: info@turizam-roki.hr
  Mobitel: +385 (0) 91 527 0001

   

  Seoski turizam Cvetko

  Adresa: Gornja Voća 211a, Donja Voća
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 768 107
  Mobitel: +385 (0)91 196 3670

   

  Klet Kumrić Breg

  Adresa: Cerje Tužno 34, Ivanec
  Web: www.kumricbreg.hr
  E-mail: kumric.breg@gmail.com
  Mobitel: +385 (0)91 150 1180

   

  Seljačko domaćinstvo Zelena dolina

  Adresa: Ivanečka Željeznica bb., Ivanec
  Radno vrijeme: Tue-Thu: 15-23 h; weekend: 09-24 h
  Telefon: +385 (0)42 784 373
  Fax: +385 (0)42 770 060
  Mobitel: +385 (0)98 1602 031

   

  Seosko imanje Martinčević

  Adresa: Cerje Nebojse 198, Maruševec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 42 759 759
  Web: www.martincevic.hr
  E-mail: info@martincevic.hr
  Mobitel 1: +385 (0)98 241 840
  Mobitel 2: +385 (0)98 364 010

   

  Seosko gospodarstvo Majerling

  Adresa: Ulica Stjepana Radića 121, Majerje, Petrijanec
  Radno vrijeme: 10-24 h, for organized groups with prior annoucement
  Telefon: +385 (0)42 213 177
  Fax: +385 (0)42 213 177
  Mobitel: +385 (0)98 250 450

   

  Izletnički turizam Kod Barbare

  Adresa: Vinogradska 45, Sveti Ilija
  Radno vrijeme: Thursday-Saturday od 10-23h, Sunday od 13 – 23 h, otherdayswith prior annoucement
  Telefon: +385 (0)42 734 038, +385 (0)42 734 007
  Web: www.kod-barbare.com
  E-mail: turizam@kod-barbare.com
  Mobitel 1: +385 (0)98 910 5418
  Mobitel 2: +385 (0)99 220 5082

   

  Vinogradarstvo i podrumarstvo Martinjak

  Adresa: Mali Vrh 110, Gornji Kneginec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Mobitel: +385 (0)98 792 211

   

  Ugostiteljsko seljačko gospodarstvo Držaić

  Adresa: Žarovnica 27, Lepoglava
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 701 199
  E-mail: silvekd@gmail.com
  Mobitel: +385 (0)98 946 0101

   

  Vitezove gorice

  Adresa: Martinkovec-Vukovecbb, Varaždinske Toplice
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Mobitel 1: +385 (0)98 181 8838
  Mobitel 2: +385 (0)98 896 111

   

  OPG Najman

  Adresa: Kubilšćak u Futaču, Varaždinske Toplice
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 645 046
  Mobitel: +385 (0)98 923 5818

   

  Vinarija Mežnarić

  Adresa: MavraSchlengera 3/a, Kneginec Gornji
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 440 740
  Fax: +385 (0)42 440 740
  Web: www.vinarija.hr
  E-mail: info@vinarija.hr

   

  Vinski hram Kotolenko

  Adresa: Dubrava Breg 38, Dubrava Križovljanska
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 739 369
  Mobitel: +385 (0)98 921 0669

   

  Vinarija Šafran

  Adresa: Breznica 1d, Breznički Hum
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 209 834; +385 (0)1 6261 900
  Fax: +385 (0)42 209 835
  Web: info@vinarija-safran.hr
  E-mail: www.vinarija-safran.hr

   

  Vinotočje Županić

  Adresa: LovrečanBreg 13, LovrečanBreg
  Radno vrijeme: with prior announcement
  E-mail: marijan.zupanic1@hotmail.com; jasmina.zupanic@hotmail.com
  Mobitel: +385 (0)98 947 4417

   

  Lovrini vinogradi

  Adresa: Lovrečanbreg, Cestica
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 739 400
  E-mail: info@lovrini-vinogradi.hr
  Mobitel: +385 (0)98 955 0317

   

  Turizam i vinogradarstvo Pungračić

  Adresa: Selci Križovljanski 94, Selci Križovljanski
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 761 0641
  Kapacitet: 100 gostiju

   

  Vinotočje Banfić

  Adresa: FalinićBreg 5, FalinićBreg
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 742 545
  Kapacitet: 50 osoba

   

  Vinotočje Klasić

  Adresa: FalinićBreg 141, FalinićBreg
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 724 138
  Kapacitet: 50 gostiju

   

  Kušaonica vina Žućo

  Adresa: FalinićBreg 9, FalinićBreg
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Kapacitet: 50 osoba
  Mobitel: +385 (0)91 7811 556

   

  Kušaonica vina Banfić

  Adresa: Selci Križovljanski 129, Selci Križovljanski
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 739 036
  Kapacitet: 60 osoba

   

  OPG i kušaonica vina Kežman

  Adresa: Braće Hrkač 3, Slanje
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 810 416
  Mobitel: +385 (0)98 612 154
  Kapacitet: 50 osoba

   

  Vinska hiža Kovaček

  Adresa: Segovinska 22a, Čukovec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 605 217
  Mobitel: +385 (0)98 181 1631
  Kapacitet: 50 osoba

   

  Vinski podrum Makar

  Adresa: Sigečak, Vinogradi ludbreški
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 816 255
  E-mail: vinskipodrum.makar@facebook.com
  Mobitel: +385 (0)99 317 3375

   

  Vinska kuća Kirić

  Adresa: Sigečakbb, Vinogradi ludbreški
  Radno vrijeme: prema najavi
  Telefon: +385 (0)42 816 161
  Mobitel: +385 (0)98 714 132
  Kapacitet: 25 osoba

   

  Kušaona Vinko

  Adresa: Stjepana Radića 20, Selnik, Ludbreg
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 815 099

   

  OPG Mladen Horvat

  Adresa: Vinička 4, Vratno, Cestica
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 722 413

   

  OPG pčelarstvo Vujnovac

  Adresa: Pustikebb, Imbriovec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Mobitel: +385 (0)98 413 997
  Kapacitet: 50 osoba

   

  OPG Mirko Franić

  Adresa: Tužno 12a, Radovan
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0) 42 230 043
  Fax: +385 (0) 42 230 043
  Web: www.medenarakija.com
  E-mail: o.p.g.franic@vz.t-com.hr
  Mobitel: +385 (0) 91 25 08 475

   

  OPG pčelarstvo Korać

  Adresa: Pustikebb, Imbriovec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 212 894
  Mobitel: +385 (0)91 563 8878
  Kapacitet: 30 osoba

   

  Grunt poljoprivredno gospodarstvo

  Adresa: Imbriovec 5, Jalžabet
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 647 820
  Mobitel: +385 (0)91 511 8170
  Kapacitet: 30 osoba

   

  OPG Zdravko Cafuk

  Adresa: Glavna 27, Domitrovec, Vidovec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0) 42 741 321

   

  OPG Radoslav Moravec

  Adresa: FlorijanaBobića 8, Nova Ves, Petrijanec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 716 041

   

  OPG Davorka Bregović

  Adresa: Pešćenica Vinička 3, Vinica
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 776 096

   

  Uslužna uljara Županić

  Adresa: Trg Sv. Vida 8, Vidovec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0) 42 741 190
  Web: www.uljara-zupanic.hr
  E-mail: info@uljara-zupanic.hr
  Mobitel: +385 (0) 98 267 178

   

  Uslužna uljara Presečki

  Adresa: Varaždinska 6, Cargovec
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0) 42 741 036

   

  Uljara Patrčević

  Adresa: B. Radića 74, Strmec Podravski
  Radno vrijeme: with prior announcement
  Telefon: +385 (0)42 714 163
  Fax: +385 (0)42 714 163
  Web: http://uljara-patrcevic.hr
  E-mail: uljara.patrcevic@vz.t-com.hr
  Mobitel 1: +385 (0)98 187 8232
  Mobitel 2: +385 (0)99 246 6699

   

  Seosko domaćinstvo Grešna Pilnica

  Izletište i obiteljsko gospodarstvo u vlasništvu obitelji Gladović uređeno u tradicionalnom etno stilu. Bogata ponuda tradicionalnih jela, domaćih sortnih vina, prirodnih sokova i voćnih rakija iz vlastite proizvodnje.

  Više na www.gresna-pilnica.com

  Kategorija: Ruralhousehold
  Adresa: Klenovnik 85, 42244 Klenovnik
  Radno vrijeme: weekends – according to theannouncement
  Telefon: +385 (0) 98 782 195
  Web: www.gresna-pilnica.com
  E-mail: gladovicizidor@gmail.com

   

  OPG Krpeta

  Na posjedu OPG Krpeta nalazi se etno kuća otvorena za razgledavanje. Kuća je stara više od 100 godina, a neki od predmeta unutar kuće stariji su više od 150 godina.

  Kategorija: Ruralhousehold
  Adresa: Škarnik 48, 42223 Varaždinske Toplice
  Radno vrijeme: Saturdayfrom 10:00 – 18:00 sati, for larger groups previousannouncement is needed
  Telefon: +385 (0)98 130 0143
  Fax: +385 (0)42 633 095
  Web: facebook.com/opg.krpeta
  E-mail: opg.krpeta@gmail.com