Bike Routes VZZ Logo

Novosti

Počele prijave za Tour de Kaj – utrke koja pruža sve ljepote zagorskog kraja

Zaljubljenici u vožnju na dva kotača i u prekrasne zagorske brege ponovno će se doći na svoje jer će se i ove godine, odnosno u subotu, 16. lipnja održati utrka Tour de Kaj! Druga je to po redu cestovna biciklistička utrka, a kako bi osvojili Zagorje, natjecatelji će biciklirati 138 kilometara i penjati se 1800 metara.

Sudionici utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji startat će u 10 sati kod Seoskog gospodarstva Canjuga, gdje je ujedno i cilj, a proći će kroz kontrolne točke od Varaždinskih Toplica, preko Visokog, Žganog Vina, Trakošćana i Špilje Vindija. Tour de Kaj je rekreativnog karaktera pa organizatori pozivaju sve rekreativne cestovne bicikliste da se prijave na ovaj jedinstveni maraton.

– Svi moraju imati ispravan cestovni ili treking bicikl, kacigu, mobitel, rezervnu zračnicu ili set za krpanje, pumpu, priručni alat i set prve pomoći. Obveza svih natjecatelja je da se prije samog nastupa pripreme, tj. detaljno prouče trasu i kontrolne točke kako ne bi došlo neželjenih situacija – ističu iz Brdsko biciklističkog kluba ASI koji je ujedno i organizator utrke.

Za one koje su popnu na postolje u obje kategorije organizator je pripremio bogate poklon pakete sponzora i medalje. Svi natjecatelji također će dobiti pamučne majice, a okrijepit će se u Visokom i Žganom Vino, dok nakon utrke imaju osiguranu večeru.

– Prijave se mogu zaprimati putem online obrasca, no prethodno je potrebno uplatiti startninu na žiro račun kluba.

Inače, startnina do 15. svibanja iznosi 100 kuna, nakon toga iznosi 120 kn sve do 12.6., a prijave će biti moguće i na sam dan maratona, no natjecatelji koji se tada prijave neće dobiti majicu.

Detaljne informacije o maratonu možete saznati na web stranici kluba Asi: http://bbk-asi.hr/ kao i putem Facebook stranice: Brdsko biciklistički klub Asi.